Mēs novērtējam jūsu privātumu!

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu e-veikala un statistikas datus, kas palīdzēs mums sniegt jums labāko pieredzi mūsu e-veikalā un mājas lapā. Jūs varat uzzināt vairāk mūsu Privātuma politikā. Ja vēlaties, varat veikt izmaiņas un atteikties no analītikas sīkdatņu izmantošanas, taču bez tehniskajām sīkdatnēm mēs nevaram nodrošināt mājaslapas korektu darbību.

PĀRTIKAS TEHNOLOGS

Paredzamais darba rezultāts

  • Jaunie un esošie dzērienu produkti tiek izstrādāti un ražoti atbilstoši kvalitātes, drošības un garšas standartiem;
  • Ražošanas tehnoloģiskie procesi ir dokumentēti, efektīvi un kontrolēti;
  • Tehnoloģiskie uzlabojumi nodrošina produktu stabilitāti, kvalitāti un ražošanas efektivitāti;
  • Receptūras, instrukcijas un specifikācijas ir precīzi izstrādātas un aktualizētas.

Obligātās prasības

  • Augstākā izglītība pārtikas tehnoloģijā vai līdzīgā nozarē;
  • Pieredze dzērienu vai pārtikas ražošanā vismaz 1–2 gadi (vēlams pētniecības un attīstības (R&D) vai tehnoloģiju uzraudzībā);
  • Izpratne par pārtikas drošību (HACCP, ISO 22000) un ražošanas procesiem;
  • Prasme strādāt ar ražošanas dokumentāciju, receptūrām un tehnoloģiskām kartēm;
  • Vēlama autovadītāja apliecība un savs transports (ja nepieciešams apmeklēt vairākas ražotnes/vietas).

Darba pienākumi, ko darbinieks veic patstāvīgi

  • Izstrādā jaunu produktu receptūras, sagatavo tehnoloģiskās instrukcijas un testēšanas protokolus;
  • Piedalās jaunu dzērienu prototipu izstrādē un sensorajā izvērtēšanā;
  • Uzrauga tehnoloģisko procesu atbilstību ražošanas laikā;
  • Veic izejvielu un iepakojuma izvērtēšanu no tehnoloģiskā skatupunkta;
  • Sagatavo un uztur tehnisko dokumentāciju (specifikācijas, marķējumi, receptes).

Vadības un organizatoriskie pienākumi

  • Piedalās ražošanas ieviešanas procesā jauniem produktiem;
  • Sadarbojas ar kvalitātes, ražošanas un iepirkumu komandām produktu attīstības jautājumos;
  • Organizē testēšanas dienas, pilotražošanas partijas un seko to rezultātiem;
  • Ierosina un ievieš uzlabojumus tehnoloģiskajos procesos, samazinot zudumus vai palielinot efektivitāti.

Iespējamās problēmsituācijas darbā

  • Jaunais produkts neizdodas ražošanā – jāveic korekcijas receptūrā vai procesā;
  • Atšķirības starp laboratorijas un rūpniecisko paraugu kvalitāti – jāidentificē un jārisina cēlonis;
  • Izejvielu pieejamības izmaiņas – jāatrod alternatīvas ar līdzvērtīgu funkcionalitāti;
  • Neprecizitātes marķējumā vai specifikācijās – jākoriģē un jānodrošina atbilstība.

Galvenās prasmes

  • Zināšanas par pārtikas ķīmiju, dzērienu tehnoloģiju un mikrobioloģiju;
  • Prasme veidot un pielāgot receptes un tehnoloģiskās shēmas;
  • Spēja analizēt datus un novērtēt produktu stabilitāti;
  • Radoša pieeja jaunu produktu attīstībā;
  • Laba dokumentācijas un tehnisko prasību pārvaldība.

Personiskās īpašības

  • Precizitāte un analītiskā domāšana;
  • Atbildības sajūta un spēja strādāt gan patstāvīgi, gan komandā;
  • Iniciatīva un radošums jaunu ideju virzīšanā;
  • Spēja koncentrēties uz rezultātu un kvalitāti.

Darba apstākļi

  • Kombinēts darbs laboratorijā, birojā un ražošanas vidē;
  • Dažkārt nepieciešams nēsāt darba apģērbu un izmantot aizsardzības līdzekļus ražotnē;
  • Darba laiks: darba dienās no 8:00 līdz 17:00;
  • Veselības apdrošināšana pēc pārbaudes laika;
  • Profesionālās izaugsmes iespējas: semināri, izstādes, jaunumu testēšana.

Atalgojums

  • Gada bruto alga: 19 200 – 21 600 EUR (atkarībā no pieredzes un spējām);
  • Bonusi par veiksmīgu jaunu produktu ieviešanu, inovācijām un procesu uzlabojumiem: līdz 2 000 EUR gadā (bruto)
Pievienot CV



2025 © SIA "Markol" - Visas tiesības aizsargātas