PĀRTIKAS TEHNOLOGS
Paredzamais darba rezultāts
- Jaunie un esošie dzērienu produkti tiek izstrādāti un ražoti atbilstoši kvalitātes, drošības un garšas standartiem;
- Ražošanas tehnoloģiskie procesi ir dokumentēti, efektīvi un kontrolēti;
- Tehnoloģiskie uzlabojumi nodrošina produktu stabilitāti, kvalitāti un ražošanas efektivitāti;
- Receptūras, instrukcijas un specifikācijas ir precīzi izstrādātas un aktualizētas.
Obligātās prasības
- Augstākā izglītība pārtikas tehnoloģijā vai līdzīgā nozarē;
- Pieredze dzērienu vai pārtikas ražošanā vismaz 1–2 gadi (vēlams pētniecības un attīstības (R&D) vai tehnoloģiju uzraudzībā);
- Izpratne par pārtikas drošību (HACCP, ISO 22000) un ražošanas procesiem;
- Prasme strādāt ar ražošanas dokumentāciju, receptūrām un tehnoloģiskām kartēm;
- Vēlama autovadītāja apliecība un savs transports (ja nepieciešams apmeklēt vairākas ražotnes/vietas).
Darba pienākumi, ko darbinieks veic patstāvīgi
- Izstrādā jaunu produktu receptūras, sagatavo tehnoloģiskās instrukcijas un testēšanas protokolus;
- Piedalās jaunu dzērienu prototipu izstrādē un sensorajā izvērtēšanā;
- Uzrauga tehnoloģisko procesu atbilstību ražošanas laikā;
- Veic izejvielu un iepakojuma izvērtēšanu no tehnoloģiskā skatupunkta;
- Sagatavo un uztur tehnisko dokumentāciju (specifikācijas, marķējumi, receptes).
Vadības un organizatoriskie pienākumi
- Piedalās ražošanas ieviešanas procesā jauniem produktiem;
- Sadarbojas ar kvalitātes, ražošanas un iepirkumu komandām produktu attīstības jautājumos;
- Organizē testēšanas dienas, pilotražošanas partijas un seko to rezultātiem;
- Ierosina un ievieš uzlabojumus tehnoloģiskajos procesos, samazinot zudumus vai palielinot efektivitāti.
Iespējamās problēmsituācijas darbā
- Jaunais produkts neizdodas ražošanā – jāveic korekcijas receptūrā vai procesā;
- Atšķirības starp laboratorijas un rūpniecisko paraugu kvalitāti – jāidentificē un jārisina cēlonis;
- Izejvielu pieejamības izmaiņas – jāatrod alternatīvas ar līdzvērtīgu funkcionalitāti;
- Neprecizitātes marķējumā vai specifikācijās – jākoriģē un jānodrošina atbilstība.
Galvenās prasmes
- Zināšanas par pārtikas ķīmiju, dzērienu tehnoloģiju un mikrobioloģiju;
- Prasme veidot un pielāgot receptes un tehnoloģiskās shēmas;
- Spēja analizēt datus un novērtēt produktu stabilitāti;
- Radoša pieeja jaunu produktu attīstībā;
- Laba dokumentācijas un tehnisko prasību pārvaldība.
Personiskās īpašības
- Precizitāte un analītiskā domāšana;
- Atbildības sajūta un spēja strādāt gan patstāvīgi, gan komandā;
- Iniciatīva un radošums jaunu ideju virzīšanā;
- Spēja koncentrēties uz rezultātu un kvalitāti.
Darba apstākļi
- Kombinēts darbs laboratorijā, birojā un ražošanas vidē;
- Dažkārt nepieciešams nēsāt darba apģērbu un izmantot aizsardzības līdzekļus ražotnē;
- Darba laiks: darba dienās no 8:00 līdz 17:00;
- Veselības apdrošināšana pēc pārbaudes laika;
- Profesionālās izaugsmes iespējas: semināri, izstādes, jaunumu testēšana.
Atalgojums
- Gada bruto alga: 19 200 – 21 600 EUR (atkarībā no pieredzes un spējām);
- Bonusi par veiksmīgu jaunu produktu ieviešanu, inovācijām un procesu uzlabojumiem: līdz 2 000 EUR gadā (bruto)